Serviciile noastre

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit

SELECȚIA CULORII

Ce culori va atrag? Ce culori va inspira si va inalta? Benjamin Moore va ofera o paleta ce depaseste 3200 de nuante, de la alb catifelat si pasteluri  delicate la comoara ascunsa in nuantele spectaculoase ale bijuteriilor. Puteti experimenta combinatii sofisticate de culoare / lac folosind umbre si nuante ale aceleiasi culori sau culori similare, sau dimpotriva, combinatii dramatice de culori. Distrati-va si incercati o gama larga de culori si metode de aplicare, mai intai pe o suprafata de proba, inainte de a incepe vopsirea (zugravirea) propriu-zisa a camerei. Puteti, de asemenea, sa vizitati sectiunea Personal Color Viewer 3.0. Acolo veti gasi filtrul pentru finisaje speciale care face ca experimentul dumneavoastra sa devina simplu, rapid si interesant.

NOȚIUNI DE BAZĂ ÎN TEHNICA FINISAJELOR SPECIALE

Culoare de baza – culoarea in care se doreste a fi vopsit peretele. Lac colorat (lac amestecat cu vopsea) – culoarea care se aplica peste cea de baza. Tehnica pe care o veti folosi pentru aplicarea/indepartarea lacului va determina aspectul final al peretelui. Folositi Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze pentru rezultate profesionale.

Metodele folosite la lucrul cu lac pot fi :

De aditie (adaugare) – atunci cand lacul colorat este aplicat peste baza colorata folosind o tehnica speciala (ex.spalarea culorii, folosirea buretilor, stergerea, strierea).De indepartare (stergere) – cand finisajul special este rezultatul indepartarii lacului colorat de pe substrat. Lacul este initial aplicat pe baza cu pensula sau cu trafaletul. Ulterior, portiuni din lacul umed sunt indepartate folosind una din tehnicile de stergere cu buretele sau carpa, (striere).Experimentati diferite tipuri de aplicare pentru a determina aspectul final pe care-l doriti. Fie ca veti opta pentru un finisaj subtil sau dramatic, intotdeauna aveti grija sa incorporati marginile, pentru un rezultat optim.

Primii pasi

Asigurati-va ca suprafata este pregatita corespunzator inainte de a incepe proiectul de finisaje speciale. Curatati peretii si faceti toate reparatiile necesare. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, va sugeram sa aplicati amorsa Fresh Start Interior / Exterior All Purpose 100% Acrylic Primer, inainte de a aplica baza colorata. Acoperiti marginile cu banda adeziva pentru a le proteja: cum ar fi cele de la usi, ferestre sau tavan.

Amestecul de lacuri

Tehnici prin aditie – amestecati 1 Litru de  Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze (405) cu 1 Litru de vopsea Benjamin Moore Regal Matte Finish (215) de culoarea aleasa. Se poate de asemenea folosi orice alta vopsea din linia ColorStyle, folosind aceeasi proportie de 1 la 1. Asigurati-va ca lacul si vopseaua sunt bine amestecate. Turnati amestecul intr-o tava pentru vopsit.Tehnici prin indepartare – amestecati 1 Litru de Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze cu 1 Litru de Benjamin Moore Studio Finishes Latex Glaze Extender. Adaugati 1 Litru de Benjamin Moore Regal Matte Finish Extenderul permite prelungirea timpului de pastrare a amestecului, impiedicand uscarea acestuia si permitand lucrul cu amestecul pentru o perioada mai lunga decat daca s-ar folosi amestec in care nu a fost adaugat  extender. Pentru prelungirea timpului de folosire al amestecului se creste proportia de Latex Glaze Extender.image-3

COLOR WASHING – SPĂLAREA CULORII

Primul pas

Aplicati culoarea de baza aleasa pe peretele pregatit corespunzator. Studiati indicatiile de pe eticheta pentru timpul de uscare adecvat.

Pasul al doilea

Preparati amestecul de lacuri. Inmuiati o carpa moale sau un burete de mare in amestecul de lacuri. O carpa moale va conferi un aspect mai subtil, in timp ce buretele va da un aspect mai texturat. Incepeti prin a aplica amestecul pe perete fie la intamplare, fie folosind o miscare circulara (ca si cand ati spala peretele). Continuati aceasta tehnica de stergere pana cand intreaga suprafata este acoperita. Variati miscarea pentru un efect mai placut.

Sfaturi profesionale

Pentru un aspect mai texturat incercati sa aplicati lacul cu o pensula mare. Folositi o miscare incrucisata pentru a intinde lacul pe perete in trasaturi aleatorii. Pentru finisare, nivelati trasaturile prea adanci de pensula trecand usor peste suprafata cu o pensula curata si uscata. Daca doriti sa finisati astfel intreaga incapere, vopsiti mai intai peretii opusi. Aceasta va permite uscarea corespunzatoare si evitarea murdaririi lacului proaspat la colturi.Pentru a obtine o nuanta patinata aplicati un lac mai deschis la culoare peste unul mai inchis.Lucrand cu trei culori – o baza colorata, un lac colorat mai inchis decat culoarea de baza si un lac si mai inchis va rezulta un finisaj cu o culoare mai adanca si mai bogata.image-4

SPONGING- FOLOSIREA BURETELUI

Tehnica prin aditie

Primul pas

Aplicati culoarea de baza aleasa pe peretele pregatit corespunzator. Studiati indicatiile de pe eticheta pentru timpul de uscare adecvat.

Pasul al doilea

Preparati amestecul de lacuri. Adaugarea lacului cu ajutorul buretelui: Umeziti un burete de mare cu apa. Stoarceti excesul de apa pana cand buretele este usor umed. Inmuiati buretele in  amestecul de lac. Scuturati excesul de lac de pe burete. Incepind dintr-un colt de sus improscati usor culoarea in mod aleator intr-un perimetru de aproximativ 120 pe 120 cm. Fara a mai adauga amestec pe burete, umpleti spatiul dintre aplicarile initiale. Aceasta metoda asigura obtinerea unui finisaj uniform pe toata suprafata peretelui. Repetati metoda.

Tehnica prin indepartare

Primul pas

Aplicati culoarea de baza aleasa pe peretele pregatit corespunzator. Studiati indicatiile de pe eticheta pentrutimpul de uscare adecvat.

Pasul al doilea

Preparati amestecul de lacuri. Indepartarea lacului cu ajutorul buretelui – aplicati amestecul de lac incepand din coltul de sus al peretelui, lucrand dinspre tavan spre podea, pe arii de aproximativ 60 pe 60 cm (se poate aplica fir cu pensula, fie cu trafaletul). Luati un burete de mare curat, umeziti-l si incepeti sa trageti lacul de pe perete. Clatiti buretele cu apa curata si stoarceti-l frecvent.Mentineti marginea umeda in permanenta pentru a evita formarea tuselor prea pronuntate atunci cand treceti de la o portiune la alta.Aplicati culoarea de baza aleasa pe peretele pregatit corespunzator. Studiati indicatiile de pe eticheta pentru timpul de uscare adecvat.